Miss België heeft tv-ambities (maar er is een probleem)

Onze kersverse Miss België Celine Van Ouytsel. Foto: BELGA

Straks trekt ze naar Los Angeles om een gastrol te spelen in de wereldberoemde soap ‘The bold and the beautiful’ – bij ons bekend als ‘Mooi en meedogenloos’. Maar onze kersverse Miss België Celine Van Ouytsel (23) koestert nog meer ambities. Zo zou ze geen neen zeggen tegen een job als omroepster.

Sinds ze werd uitgeroepen tot ’s lands mooiste vrouw is het bijzonder hectisch geweest voor Celine Van Ouytsel. Er waren fotoshoots, interviews voor radio en televisie en een acte de présence op het Gala van de Gouden K’s van Ketnet. En dan zijn er nog die meer dan 80.000 volgers op haar Instagramprofiel die ze zoet moet houden. “Maar dit jaar focus ik me volledig op alles wat het kroontje meebrengt”, zegt Van Ouytsel. “Ik heb vorig jaar mijn studie rechten afgemaakt, dus op dat diploma kan ik later altijd terugvallen. Ik heb er bewust voor gekozen om niet te solliciteren, want een job in de advocatuur kan je niet combineren met het drukke leven als Miss. Ik wil me later specialiseren in het medische recht en verzekeringsrecht, en me zo inzetten voor patiënten die te maken krijgen met allerlei mistoestanden.”

LEES OOK. Miss België strikt gastrol in ‘Mooi en meedogenloos’

Maar stiekem droomt Van Ouytsel ook van een carrière in de media. Vooral een job als omroepster ziet ze zeker zitten. “Ik blijf het jammer vinden dat er geen omroepsters meer zijn in Vlaanderen”, zegt ze. “In Wallonië bestaan ze nog steeds: Laura Beyne, onze Miss België van 2012, is omroepster bij RTL. Ik vind dat het z’n charmes heeft. Mocht het opnieuw ingevoerd worden, zal ik de eerste zijn om interesse te tonen voor de job.”

bekijk ook

Miss België Celine Van Ouytsel komt in bad even terug op incident met beha: “Alles gaat natuurlijk heel snel”

Celine Van Ouytsel nieuwe Miss België, ondanks uitschuiver: “Ook als je valt, kan je winnen”

Door tove
AANGERADEN