Ontgoochelde Sanne Cant draait er niet omheen: “Na een kut-seizoen ook een kut-WK”

Foto: BELGA

Er was een sprankeltje hoop, maar Sanne Cant (29) kon geen vierde regenboogtrui op rij pakken. De elfvoudige Belgische kampioene kwam op het WK veldrijden in Dübendorf totaal niet in het stuk voor en werd pas twaalfde. “Het was al een kutseizoen en nu was er ook een kut-WK.”

LEES OOK. Drie op drie en volledig Nederlands podium bij de vrouwen: eerste wereldtitel voor Ceylin Alvarado

LEES OOK. REACTIES. Laura Verdonschot neemt het na ontgoochelend WK op voor Sanne Cant: “Afgebroken alsof ze niets gepresteerd heeft”

Het draait vierkant bij Sanne Cant dit seizoen. Ze fietste constant achter de feiten maar na een goede stage in Spanje en een derde plaats in de Wereldbekermanche in Hoogerheide vorige week leefde toch de hoop dat ze het kon klaarspelen op het WK. Ook vorig jaar zat ze een beetje in die situatie - al reed ze toen toch een beter seizoen - maar dat ze er de Nederlandse meisjes in Bogense klopte, was toch een verrassing.

Ontgoochelde Sanne Cant draait er niet omheen: “Na een kut-seizoen ook een kut-WK”
Foto: Photo News

“Die speciale dag die ik nodig had is er duidelijk niet gekomen”, vertelde ze na haar dopingcontrole. “Hoe het kwam? Weet ik niet. In de start was het al niet super maar ik dacht: het zal wel komen. Maar na één ronde was het duidelijk. Ik had deze week nochtans een goed gevoel, ik dacht dat alles op planning zat. Maar het was een kutdag. Dat is het leven, niks aan te doen. Morgen gaat de zon weer op.”

Ontgoochelde Sanne Cant draait er niet omheen: “Na een kut-seizoen ook een kut-WK”
Foto: BELGA

Het is een rotjaar om snel te vergeten voor Cant. “Het was al een kutseizoen en ik het er een kut-WK bijgedaan. Tja, het is wat het is. Maar je moet er altijd blijven in geloven en dat deed ik ook. Helaas werd het niks. Ik ben ook niet naïef en het is niet dat ik dit helemaal niet had zien aankomen. Maar na drie jaar die trui afgeven doet pijn.”

Hoe het verder moet? “Ik start woensdag in Maldegem met een Belgische trui aan en die zal ik ook met fierheid dragen. In principe rijd ik dit seizoen nog alles en ik hoop dat er nog wat uit de bus valt. Dat betere gevoel en het werk van de laatste weken kan niet weg zijn. Na het seizoen gaan we eens alles bekijken, analyseren wat er fout ging en wat we moeten doen. Want ik weet echt niet hoe dit komt.”

Het niveauverschil met de Nederlands meisjes is op een jaar tijd wel heel groot geworden. “Ja, maar daar heb ik geen uitleg voor”, aldus Cant.

LEES OOK.

Door Van onze reporter in Dübendorf Werner Bourlez
AANGERADEN