Mikel Landa aangereden op training, dader pleegt vluchtmisdrijf

Mikel Landa is zaterdagmorgen op training in Baskenland aangereden door een wagen. De bestuurder pleegde daarop vluchtmisdrijf. Gelukkig voor de Spaanse renner hield hij er geen ernstige verwondingen aan over.

“Deze morgen, toen ik aan het trainen was met een vriend, reed een wagen ons langs achter aan en vertrok daarop”, postte Landa bij een foto waarop hij poseert vanop een ziekenhuisbed. “De eerste testen bevestigen dat alles goed gaat. Ik hoop een van de volgende dagen opnieuw te kunnen trainen.”

Volgens het Spaanse Mundo Deportivo is inmiddels een 42-jarige man opgepakt. Hij zou enkele uren eerder in zijn Renault Megane al een eerste ongeluk hebben veroorzaakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Landa, 30, stapte deze winter over van Movistar naar Bahrein. De voorbije jaren werd hij vierde (2017), zevende (2018) en zesde (2019) in de Tour. In de Giro eindigde de Spanjaard al eens derde (2015) en vierde (2019).

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten