Regen verandert parcours WK veldrijden, Wout van Aert tevreden: “Blij dat ik nog eens een echte moddercross ga gereden hebben”

Het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf wordt geen droog kampioenschap. De regen die zondag gevallen is en nog lijkt te gaan vallen, zal wedstrijdbepalend zijn. De eerste druppels vormden het parcours direct om. Wout van Aert en Sven Vanthourenhout zagen dat het meteen een modderpoel werd en de cross een stuk technischer dreigt te worden.

LIVE WK. Geen storm, wel regen en een beetje meer modder op het WK veldrijden

LEES OOK. Wie houdt Mathieu van der Poel van een derde wereldtitel? Belgen geven zich op voorhand niet gewonnen

Drievoudig wereldkampioen Wout van Aert, een van de speerpunten van de Belgische selectie, zag de regen graag vallen. “Ik heb er zin in. Het waren lange dagen, dan is het fijn dat de cross er eindelijk is. De regen maakt het misschien wel makkelijker voor mij om vooraan te geraken. Ik ben een echte crosser, ik hou van zware omstandigheden. ik ben blij dat ik nog eens een echte moddercross ga gereden hebben.”

Vanthourenhout: “Heel andere cross”

“Dit verandert vrij veel voor het parcours”, aldus bondscoach Sven Vanthourenhout. “Het regent nog niet veel, maar de omloop is direct veel meer glibberig en er worden andere lijnen gereden. Het zijn heel andere crossomstandigheden dan gisteren. Of het daardoor zwaarder is? De meningen zijn verdeeld. Stukken die gisteren moeilijk bolden, bollen nu beter. Andere stukken zijn dan weer moeilijker. Het is helemaal omgegooid. Het blijft op vermogen trappen, maar het is technischer geworden. Ik ben benieuwd wat er nog uit de lucht valt.”

Bondscoach Sven Vanthourenhout verkende voor ons het parcours met een GoPro:

Door Maarten Delvaux in Dübendorf
AANGERADEN
Meest recent