Lennert Belmans en Emiel Verstrynge zien “mooi Belgenpodium” op WK veldrijden: “Thibau was duidelijk de sterkste”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Lennert Belmans en Emiel Verstrynge kleurden na winnaar Thibau Nys mee het podium bij de junioren in Dübendorf. “Thibau was duidelijk de sterkste”, klonk het in koor bij de nummers twee en drie.

“Het was best nog wel spannend op het eind”, vertelde zilverenmedaillewinnaar Lennert Belmans. “In de voorlaatste ronde maakte die Zwitser nog een foutje waardoor we allebei stil stonden en Emiel vrij dicht kon komen. Daarna besloot ik gewoon om alles op alles te zetten en voluit te gaan. Met succes, ik reed bij hem weg en zag dat ik snel een mooi kloofje had.”

“Vooraf had ik het parcours niet verkend”, zei hij nog. “Want we wisten dat het toch nog kon veranderen door het weer en dat bleek ook het geval na de vele regen. Het was echt lastig, er waren amper momenten om te recupereren, behalve op het asfalt en op de bruggen naar beneden. Het was zaak om hier goed in te delen, niet te vroeg over je limiet te gaan, want dat zou je bekopen op het eind. Ik deelde goed in en had nog iets over in het slot, genoeg om het zilver te pakken. Het was een droom om hier met drie op het podium te eindigen en dat hebben we nu ook gerealiseerd. Straf. Ik ben echt wel blij. Vooraf droom je van die regenboogtrui, maar Thibau was hier echt wel de sterkste. Een zilveren medaille is ook heel mooi en ik ben er tevreden mee.”

“Dit doet enorm veel deugd”

West-Vlaming Emiel Verstrynge toonde zich ook bijzonder gelukkig met z’n bronzen medaille. “Na zo’n begin dacht ik niet dat een podiumplek nog haalbaar was”, zei hij. “Maar ik bleef gewoon hard rijden, er in geloven. Toen ik de slotronde inging als vierde, voelde ik dat een medaille er nog in zat, alleen moest ik wel nog die Zwitser voorbij. Hij viel en ik bleef recht, gelukkig voor mij en dus pak ik brons. Dit doet enorm veel deugd.”

Drie medailles voor de Belgen dus. “Dat is echt plezant. Dat komt niet zo vaak voor en we hebben er de voorbije week veel over gepraat. Met deze selectie wisten we dat alle zes Belgen op het podium konden eindigen: nu gaat het om mij en Lennert, maar net zo goed had het iemand anders kunnen zijn. Dat is echt plezant. We zijn intussen ook allemaal vrienden geworden. Thibau was echt heel sterk, dit gaan we zeker vieren met elkaar. Gisteren/zaterdag ging het wat minder voor de Belgen, maar nu pakken we drie medailles: hopelijk doen de eliterenners er straks nog drie bij (lacht).”

AANGERADEN