Januzaj stond voor het eerst in bijna drie maanden in de basis, maar verliest met Sociedad bij Leganes

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Adnan Januzaj heeft na een maand vol transferbeslommeringen nog eens een volledige wedstrijd gespeeld bij Real Sociedad. De Basken verloren op het nippertje bij staartploeg Leganes met 2-1. Oscar Rodriguez bezorgde de ploeg uit de buurt van Madrid de volle buit met een prachtige vrijschop vier minuten in blessuretijd. Voor Januzaj was het zijn eerste basisplaats in de competitie sinds 8 november. Leganes rukt door de zege op naar de achttiende stek, nog steeds een degradatieplaats, in La Liga. Sociedad vecht als zevende volop mee voor de Euroepse plaatsen.

In Nederland kwamen seizoensrevelaties Mike Tresor Ndayishimiye (Willem II) en Cyriel Dessers (Heracles) tegen elkaar uit. De thuisploeg trok in Tilburg uiteindelijk aan het langste eind na een treffer van verdediger Holmen (26.).

Dessers, voor Nieuwjaar goed voor twaalf goals, kon in 2020 nog niet scoren. Hij speelde wel de hele wedstrijd, Ndayishimiye werd in de toegevoegde tijd gewisseld. Elton Kabangu (Willem II), Lucas Schoofs en Dario Van den Buijs (beiden Heracles) bleven de hele wedstrijd op de bank. In de stand blijft Willem II knap vierde, met evenveel punten als nummer drie Feyenoord. Heracles is tiende.

Meer voetbal