Man vlucht voor controle en crasht 30 kilometer verder tegen kerk

Er kwam een einde aan de dolle rit toen de Poolse automobilist in Esen tegen de muur van de kerk botste. Foto: jhm

Roeselare / Houthulst / Diksmuide -

Een Poolse automobilist maakte het zaterdagnacht bont na een politiecontrole in Roeselare. Hij sloeg op de vlucht, het begin van een achtervolging van een half uur.

Toen de inspecteurs de man rond 4 uur aan de kant wilden halen op de N36 sloeg hij met een hoge snelheid op de vlucht. De man raasde ervandoor richting Staden en reed via de Stadenstraat Houthulst binnen. De politiezone Riho had intussen bijstand gekregen van de politiezone Arro Ieper. “Ook onze manschappen werden opgeroepen om deel te nemen aan de achtervolging die voor ons startte in Houthulst”, zegt commissaris Thierry Logghe van politiezone Polder. “Het voertuig reed langs de Klerkenstraat en de Holleweg, om daarna opnieuw via de Klerkenstraat naar Esen te vluchten.”

Na een ontsnappingspoging van een half uur en 30 kilometer kwam er bij de kerk van Esen een einde aan de dolle rit. De Pool misrekende zich en botste tegen de muur van de kerk, die zware schade opliep.

De verdachte bleef ongedeerd en werd ingerekend. De politiezone Riho nam de man mee. Waarom hij plots vluchtte, moet nog blijken uit zijn verhoor.

Door gsd/jhm