Schuilt er een dameskapper in Kürt Rogiers?

Foto: BEAT VTM

Schuilt er een dameskapper in Kürt Rogiers? Vanavond moet de Familie-acteur aan de bak in het tweede duel van Beat VTM. “Het was de eerste keer dat ik van een opdracht heb wakker gelegen.”

De thuisploeg van VTM staat na het partijtje olieworstelen, vorige week gewonnen door Guga Baúl, aan de leiding in Beat VTM. De ploeg van onbekende Vlamingen rekent op de 47-jarige Kim uit Tielrode om de bordjes weer gelijk te hangen. Zij daagde Kürt Rogiers (48) uit om in honderd dagen tijd de beste dameskapper te worden.

Schuilt er een dameskapper in Kürt Rogiers?
Foto: BEAT VTM

Dameskapster worden was voor Kim altijd al een meisjesdroom. Maar ook bij Rogiers roept het beroep een fascinatie op. De techniek van het knippen, föhnen, brushen: de twee kappers-in-spe moeten het allemaal onder de knie krijgen. Terwijl Kim thuis oefent op haar eigen papa, duidt Rogiers zijn vrouw Els aan als proefkonijn. “En ze was streng”, vertelt de acteur. “Zodra ik iets anders deed dan haar vaste kapper, begon ze opmerkingen te geven.”

Doodsbang

Coaches Pascal Van Loenhout, de beste kapper ter wereld, en Sevda Durukan, de beste kapper van 2019, nemen Rogiers en Kim onder hun vleugels. Terwijl Sevda vanuit haar kapsalon in Heusden voor een strenge no-nonsenseaanpak gaat, kiest Pascal in Antwerpen voor een hoog rock-‘n-rollgehalte. Tijdens het finaleduel moeten ze in drie uur tijd twee make-overs tot een goed einde brengen. “Eén opgelegd en één freestyle kapsel”, zegt Rogiers. “Voor die freestyle was ik doodsbang, omdat we maar twee keer op een echt model mochten oefenen.”

Beat VTM

VTM, 20.40 uur

Door tove
AANGERADEN