’Koreaan’ Luc overleden na ongeval

Asse -

De Assese deelgemeente Mollem rouwt om de 89-jarige Luc B. die vorige woensdag zwaargewond raakte na een aanrijding door een wagen. De man is afgelopen weekend overleden. Luc is in Mollem alom gekend als de Koreaan: hij was veteraan van de Korea-oorlog en droeg dat ook uit.

Luc reed op woensdag 29 januari vanuit het centrum van Merchtem met zijn fiets op de Mieregemstraat, iets wat hij heel vaak deed. Ter hoogte van de spoorwegovergang wilde hij de straat oversteken om naast de spoorweg de fietsstraat richting Mollem te nemen.

Een wagen die de spoorweg kruiste en in de richting van Merchtem reed, merkte Luc te laat op. De man die in mei 90 jaar zou worden, werd aangereden en raakte daarbij zwaargewond. Hij werd overgebracht naar het UZ Jette, waar hij in een coma werd gehouden.

Het slachtoffer is in Mollem zeer geliefd en gekend als oud-Koreastrijder. Hij werd er vaak aangesproken met De Koreaan. Hij was nog altijd actief, onder meer op de fiets, maar speelde ook nog petanque in de streek.

Het ongeval deed zich voor op de Mieregemstraat, vlak bij de spooroverweg.

Door Joris Herpol