Super Bowl: Kansas City Chiefs gaan onverwacht nog met overwinning lopen, Tom Brady misleidde fans, Shakira en Jennifer Lopez samen in halftime show

Shakira (links) en Jennifer Lopez (rechts).

Shakira (links) en Jennifer Lopez (rechts). © AFP

Kansas City Chiefs heeft de 54ste Super Bowl gewonnen, het legendarische kampioenschap in het American football. De ploeg versloeg in het Hard Rock Stadium van Miami de San Francisco 49ers met 31-20.

Het zag er lang naar uit dat de titel naar de 49ers zou gaan. Met nog minder dan zeven minuten te spelen leidde San Francisco nog 20-10. Toch slaagde Kansas City erin om in de slotfase drie touchdowns te scoren.

© AFP

Man van de wedstrijd werd Patrick Mahomes, de 24-jarige quarterback van Kansas. Hij stond met een aantal zeer precieze passes over grote afstand aan de basis van twee touchdowns en scoorde er ook nog een met een eigen loopactie.

LEES OOK. Amerika staat weer even stil voor de Super Bowl: protegé van legende treft pijlsnel probleemgeval met olympische droom (+)

Kansas City neemt de titel over van de New England Patriots die de cup vorig jaar wonnen. Het was de tweede titel uit de clubhistorie. Het eerste kampioenschap won de ploeg exact 50 jaar geleden. De 49ers speelden de zevende Super Bowl uit de clubhistorie en bleef op vijf titels staan. Het laatste kampioenschap voor het Californische team was in 1995.

Randanimatie

Meer nog dan voor de sport kijken velen naar de Super Bowl voor de randanimatie. De halftime show werd deze keer verzorgd door Shakira en Jennifer Lopez en man de match van vorig jaar, Tom Brady van de Patriots, dook op in een van de vele traditioneel speciaal voor de Super Bowl gemaakte reclamespotjes. De 42-jarige quarterback hintte dat hij het einde van zijn carrière zou aankondigen, maar het bleek om een spotje voor Hulu te gaan:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook

Nu in het nieuws