Bingoal Wallonie-Bruxelles start met Vanendert, Circus Wanty-Gobert rekent op Dupont in Ronde van Saoedi-Arabië

© BELGAONTHESPOT

Bingoal Wallonie-Bruxelles en Circus Wanty-Gobert hebben maandag hun selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Saoedi-Arabië, die dinsdag start in hoofdstad Riyad.

Onder leiding van sportdirecteur Christophe Brandt doet Bingoal Wallonie-Bruxelles beroep op Kevyn Ista, Baptiste Planckaert, de Nederlander Mathijs Paasschens, Boris Vallée, Jelle Vanendert en de Luxemburger Tom Wirtgen. Circus Wanty-Gobert rekent als tweede Belgische team op Timothy Dupont, Ludwig De Winter, Thomas Degand, Kevin Van Melsen, de Fransen Fabien Doubey en Yoann Offredo en de Nederlander Wesley Kreder.

De nieuwe ronde heeft een 2.1-status gekregen op de kalender van de internationale wielerfederatie UCI. De ronde bestond wel al in 1999, 2001 en 2002, maar niet op het niveau van dit jaar. Er staan vijf ritten op de agenda.

De eerste etappe voert de renners dinsdag van Riyadh tot Jaww over 173 kilometer. Onder meer de Brit Mark Cavendish (bij zijn nieuwe team Bahrain-McLaren), de Fransman Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic) en onze landgenoot Jens Debusschere (B&B Hotels-Vital Concept) verschijnen aan de start.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten