Dierenartsen genezen hond van kanker: man koopt peperdure Super Bowl-spot om ze te bedanken

De Amerikaan David MacNeil was er het hart van in toen er kanker werd vastgesteld bij Scout, zijn zevenjarige Golden Retriever. Het dier had een tumor in zijn hart en kreeg van de meeste dierenartsen een overlevingskans van slechts één procent. Onderzoekers van de universiteit van Wisconsin slaagden er met baanbrekende research in de hond te genezen. MacNeil was hen zo dankbaar, dat hij zes miljoen dollar uitgaf om ze te bedanken tijdens het reclameblok van de 54ste editie van de Super Bowl.

pjv

“We wisten niet wat te doen toen Scout ziek werd”, aldus MacNeil die WeatherTech runt, een bedrijf dat accessoires voor auto’s produceert. De man zendt vaker spotjes uit tijdens de Super Bowl - gemiddelde kostprijs 5,6 miljoen dollar voor 30 seconden - maar wilde iets speciaal doen om de dierenartsen in de bloemetjes te zetten. “We wilden deze keer niet alleen bewustzijn creëren, maar ook financiële steun vragen voor het ongelofelijke werk dat ze verrichten in de universiteit waar Scout een patiënt is.”

MacNeil wilde “het grootst mogelijk podium” om het verhaal van zijn hond en het vooruitstrevend onderzoek te vertellen. Dus stond de reclame van WeatherTech tijdens de Super Bowl - jaarlijks goed voor zo’n 100 miljoen kijkers - helemaal in het teken van Scout en zijn strijd tegen kanker. “Het onderzoek zal mensen ook ten goede komen”, aldus MacNeil. “Er is dus een kans dat we miljoenen levens redden.”

bekijk ook

Hartverwarmend: fietser vindt uitgedroogde hond en neemt het mee op zijn schouder

Vertederend moment tijdens bosbranden Australië: liefde is groot tussen hond en koala die samen water drinken

Hond dreigt te stikken wanneer leiband vastzit tussen liftdeuren, maar dan verricht man heldendaad

Meer videos

Indrukwekkende villa staat te koop, en vooral de garage tart de verbeelding

Man is "te ziek" voor gezinsuitstapje maar plots krijgt echtgenote melding van deurbelcamera: "Binnenkort is hij mijn ex"

Postbode beleeft gênant moment tijdens ronde en ziet daarna pas de bewakingscamera bij huis: "Oh nee..."

Australische nieuwslezers weten niet dat ze gefilmd worden en noemen Djokovic "achterbakse klootzak"

Onderzeese vulkaanuitbarsting in Stille Oceaan zo krachtig dat het zichtbaar was vanuit de ruimte

Nu in het nieuws