Abonnee worden? Kies je leesformule

04/02/2020 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De nieuwsankers van VTM openen hun nieuwe studio.  Photo News

‘VTM Nieuws’: een nieuwe stad, een nieuw decor

“Het is misschien nog even wennen voor u, dat is het zeker ook voor mij.” Zo verwelkomde nieuwsanker Freek Braeckman de kijker maandagmiddag in de nieuwe VTM Nieuws-studio in Antwerpen. Enkele uren daarvoor was die studio in het DPG Media-gebouw in Antwerpen plechtig geopend.

Na 31 jaar uitzending vanuit Vilvoorde moeten Stef Wauters, Cathérine Moerkerke, Freek Braeckman, Birgit Van Mol en Dany Verstraeten vanaf nu naar Antwerpen om het nieuws te presenteren. VTM Nieuws wordt vanaf heden opgenomen in het gebouw van DPG Media, het moederbedrijf van VTM. Daarmee komt de studio terecht in het hart van News City, de samenwerking tussen de nieuwsredacties van De Morgen, Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws en magazines als Humo en Dag Allemaal.

Blikvanger van het nieuwe decor: een verticaal videoscherm van 70 vierkante meter, dat begint in de vloer en eindigt in het plafond. “We werken met een beeldtaal waar mensen mee vertrouwd zijn”, zegt VTM Nieuws-anker Stef Wauters. “Verticaal is het nieuwe normaal. We consumeren nieuws door verticaal door onze tijdlijn op Facebook of Twitter te scrollen. Diezelfde ervaring introduceren we nu in onze beeldvoering.”

De studio is, net zoals de vorige, een ontwerp van Jago Design uit Londen, het bedrijf dat ook al nieuwsdecors ontwierp voor de BBC en Sky News. Freek Braeckman mocht maandag de eerste uitzending presenteren om 13 uur. Later op de dag namen Birgit Van Mol en Stef Wauters op hun nieuwe stoelen plaats.

Nu in het nieuws