Twee weken na haar operatie: Marianne Vos hervat training op wel heel bijzondere fiets

© Photo News

Wielrenster Marianne Vos (CCC-Liv) zit weer op de fiets. Twee weken na haar succesvolle operatie aan de liesslagader vertoeft de Nederlandse momenteel op Tenerife, waar ze voorzichtig werkt aan haar herstel.

Maarten Vanhoof

Na het Nederlands kampioenschap veldrijden, waar Vos nog vijfde eindigde, werd in overleg met het medisch team van CCC-Liv besloten om een operatie te laten uitvoeren. De 32-jarige Nederlandse had namelijk al een tijd last van een knik in de liesslagader. Door deze operatie moest Vos een kruis maken over de rest van haar crossseizoen, waardoor ze dus ook het wereldkampioenschap van afgelopen weekend miste. Ondertussen is Vos succesvol geopereerd en is ze haar revalidatie begonnen.

Zo werkt Vos al een aantal dagen aan haar herstel onder het warme zonnetje van het Spaanse Tenerife. Hiervan poste ze ook een video op Instagram. In het filmpje is de Nederlandse te zien op een elliptische fiets. Dit soort fiets maakt een zeer effectieve conditietraining mogelijk en laat bovendien toe om in de buitenlucht te trainen. Vos ziet er het voordeel wel van in: “We zijn iets meer dan twee weken na de operatie en het herstel gaat goed. Op Tenerife pak ik nu wat zon, en ik ben blij om al een beetje aan alternatieve ‘training’ te doen tijdens het revalidatieproces. Het is fantastisch om eens een andere manier van trainen te hebben met deze oogstrelende elliptische fiets.” Als Vos’ herstel volgens plan verloopt, zal ze samen met haar ploeg CCC-Liv het nieuwe wielerseizoen kunnen aanvatten. Haar grote doelen dit jaar zijn de Olympische Spelen in Tokio en het wereldkampioenschap in Zwitserland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws