Shakira en J-Lo werden niet betaald voor fenomenale show tijdens Super Bowl

© AFP

Het optreden van Shakira en Jennifer Lopez tijdens de Super Bowl ging vlot over de tongen de laatste dagen. De twee zangeressen gaven een show om niet meer te vergeten, maar daar zullen ze niet voor betaald worden.

sgg

Een dikke cheque zit er niet in voor de twee zangeressen die tijdens de halftime show van de Amerikaanse Super Bowl alles gaven wat ze in zich hadden. Artiesten gaan akkoord met het optreden en doen het gratis in ruil voor alle publiciteit en natuurlijk ook heel wat tv-tijd. In het verleden gingen Bruno Mars en Beyoncé ook al akkoord met zo’n deal. De productiekosten voor de show worden meestal gedragen door de National Football League (NFL), maar vaak dragen de artiesten daar zelf ook aan bij. “Zelfs de grootste namen moeten zichzelf blijven promoten”, klinkt het. Een show die door 100 miljoen mensen bekeken wordt, is dan niet slecht.

LEES OOK. Jennifer Lopez en Shakira geven exu­be­rante show tijdens Super Bowl (maar wat deed Shakira daar met haar tong?)

Onder normale omstandigheden krijgt Jennifer Lopez zo’n 2,2 miljoen dollar (zo’n 1,99 miljoen euro) per stop op haar tour. Voor Shakira zou dat zo’n 1,6 miljoen dollar zijn (zo’n 1,45 miljoen euro). Maar artiesten die in het verleden al gratis op het NFL-podium stonden, werden daar toch flink voor beloond. Dat schrijft Forbes. In het uur na zijn optreden op de Super Bowl in 2018 zag Justin Timberlake een piek van 214 procent in zijn Spotify streams. Ook het optreden van Lady Gaga ging niet zomaar voorbij. Haar album steeg 60 plaatsen in de hitlijsten in een week tijd.

Lees ook