Vinokourov reageert voor het eerst op Ferrari-beschuldigingen: “Dit is echt absurd”

Lutsenko (l.) en Vinokourov (r.) tijdens de ronde van Oman in 2018.

Lutsenko (l.) en Vinokourov (r.) tijdens de ronde van Oman in 2018. © Photo News

Alexander Vinokourov, teammanager van Astana, heeft voor het eerst gereageerd op de dopingzaak omtrent zijn ploeg en meer bepaald renners Jakob Fuglsang en Alexey Lutsenko. Die zouden volgens een rapport van het Cyclin Anti-Doping Foundation (CADF) contact hebben gehad met de geschorste dopingdokter Michele Ferrari. “Dit slaat echt nergens op”, riep Vino in het Franse L’Équipe.

Guillaume Maebe

LEES OOK. De duivelse dokter die renners sneller liet rijden, is weer opgedoken. Een verhaal van 36 jaar duistere activiteiten

“Het is allemaal gebaseerd op absurde geruchten”, steekt Vinokourov van wal. “We zijn niet gecontacteerd door het CADF, maar we zijn wel bereid om samen te werken om zo de echte waarheid te achterhalen.” Vino ziet tegenstrijdigheden in het gelekte rapport van het CADF. “Ferrari zou ons vorig jaar bezocht hebben tijdens de Ronde van Catalonië. Denk je echt dat niemand hem herkend zou hebben? En waarom zou hij naar een wedstrijd komen als de renners waarvan sprake (Fuglsang en Lutsenko, nvdr.) daar niet aan de start stonden? Het slaat nergens op.”

LEES OOK. Jakob Fuglsang in zwaar weer: “Geheim rapport linkt renner aan dopingdokter Ferrari”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten