Beurswaarde Tesla in maand tijd verdubbeld

Elon Musk tijdens de opening van zijn Chinese gigafabriek. © REUTERS

De marktwaarde van wagenbouwer Tesla is na een nieuwe versnelling dinsdag bij de opening van Wall Street al verdubbeld sinds 1 januari. Meteen is het bedrijf van Elon Musk het op één na ‘duurste’ autobedrijf op de beurs. Enkel het Japanse Toyota doet het nog beter.

krs, blg

LEES OOK. Ene probleem na het andere en toch is Elon Musk op weg om rijkste man ter wereld te worden: hoe kan dat? (+)

Op 22 januari was Tesla voor het eerst door de grens van de 100 miljard dollar beurswaarde gebroken. Maandag klom het aandeel liefst 20 procent, wat de totale beurswaarde al op 140,6 miljard dollar bracht. En dinsdag, bij de opening van Wall Street, kwam er alweer 14 procent bij. Waar de spectaculaire groei vandaan komt, is niet voor iedereen meteen duidelijk. Alleszins surft het bedrijf mee op het toenemende belang – en prille succes – van de elektrische wagen.

LEES OOK. Elon Musk voert bizarre ‘striptease’ op tijdens opening van Chinese gigafabriek

Daarmee is Tesla na Toyota het duurste autobedrijf op de beurs. VW werd op 22 januari ingehaald, hoewel die Duitse autofabrikant vorig jaar dertig keer zoveel voertuigen verkocht als Tesla. Inmiddels is Tesla al ruwweg 50 miljard euro meer waard dan VW. Vorige maand bleek ook al dat Tesla een hogere beurswaarde heeft dan zijn Amerikaanse sectorgenoten General Motors en Ford samen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten