Ophef door “respectloos” gedrag van Donald Trump tijdens volkslied op Super Bowl-feestje

Demi Lovato kreeg zondag een daverend applaus van alle vaderlandlievende Amerikanen terwijl de laatste tonen van de ‘Star Spangled Banner’ door het Super Bowl-stadion in Miami weerklonken. Maar terwijl zij een spectaculaire versie van het Amerikaanse volkslied zong, werd Trump betrapt op “respectloos” gedrag. De president was aanwezig op een Super Bowl-feestje, maar werd gefilmd terwijl hij “friemelde en gasten begroette” tijdens het volkslied. Uiteindelijk trad Trump ook op als dirigent door met zijn handen te zwaaien.

pjv

De president herhaalde in het verleden al dikwijls dat Amerikanen “trots moeten rechtstaan” tijdens het volkslied en uitte felle kritiek op diegene die dat niet doen. “Je moet trots rechtstaan voor het nationale volkslied of je zou niet mogen spelen”, zei hij in 2018 toen enkele atleten knielden tijdens het lied om tegen racisme te protesteren. “Misschien mag je zelfs niet in dit land wonen.”

De Amerikaanse krant de Miami Herald ontdekte een video op Instagram van een vastgoedmakelaar die bevriend is met de Trumps. Op die beelden - die in spiegelbeeld werden gefilmd - is te zien hoe de president alles doet behalve “trots rechtstaan”.

“Kinderachtige man”

Hij begroet gasten, zit aan zijn jasje te frunniken en zet zijn stoel iets beter terwijl de andere aanwezigen hun hand over het hart houden. Uiteindelijk begint de 45ste president van de Verenigde Staten met zijn handen te zwaaien, om de muziek van de Star Spangled Banner in goede banen te leiden als een dirigent.

“Goed dat hij geen zwarte speler van de NFL (National Football League, nvdr.) is”, klinkt de kritiek op de president op sociale media. “Anders zou zijn gedrag waarschijnlijk erg respectloos en kwaadaardig zijn.” Iemand andere schreef dat de Amerikaanse troepen worden geleid door een egoïstische, kinderachtige man. “Misschien moeten we komende november een volwassene verkiezen?”

Meer videos

Indrukwekkende villa staat te koop, en vooral de garage tart de verbeelding

Man is "te ziek" voor gezinsuitstapje maar plots krijgt echtgenote melding van deurbelcamera: "Binnenkort is hij mijn ex"

Postbode beleeft gênant moment tijdens ronde en ziet daarna pas de bewakingscamera bij huis: "Oh nee..."

Australische nieuwslezers weten niet dat ze gefilmd worden en noemen Djokovic "achterbakse klootzak"

Onderzeese vulkaanuitbarsting in Stille Oceaan zo krachtig dat het zichtbaar was vanuit de ruimte

Nu in het nieuws