Rally van Zweden gaat door, maar organisatie past parcours aan

Bron © BELGA

Thierry Neuville won de eerste WK-manche in Monte Carlo. Foto: Photo News

De organisatoren van de rally van Zweden, de tweede wedstrijd van het WK rally, hebben via een persbericht laten weten dat de wedstrijd van volgende week zal doorgaan. De FIA gaf dinsdag na een gunstig rapport groen licht. De rally wordt wel ingekort tot 180 km klassementsritten. Verspreid over alle vier de wedstrijddagen zullen er klassementsritten gereden worden.

De opluchting is groot bij de organisatoren van de rally van Zweden, de winterrally van het seizoen. Door het zachte weer van de voorbije weken zag het er lange tijd naar uit dat de rally niet zou kunnen doorgaan tot het vorige week donderdag begon te sneeuwen. “Het is fantastisch om te kunnen bevestigen dat de Rally van Zweden doorgaat”, zegt CEO Glenn Olsson. “Veel mensen hebben de afgelopen dagen erg hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de wedstrijd toch zou kunnen doorgaan. Ik ben blij dat fans, tv-kijkers en deelnemers zullen kunnen genieten van een van de meest spectaculaire en snelste wedstrijden van de kampioenschap.”

Start op donderdag

In 1990 werd de rally van Zweden afgelast omwille van het te zachte weer. Net zoals dat in 2016 het geval was wordt ook dit jaar het parcours gewijzigd, al zijn de aanpassingen nu ingrijpender dan vier jaar geleden. De rally begint donderdagavond met een openingsceremonie gevolgd door de 1,9 km lange klassementsrit van Karlstad. Op vrijdag steken de deelnemers de grens met Noorwegen over en worden alle geplande klassementsritten gereden. De dag wordt afgesloten met de klassementsrit van Torsby. Op zaterdag wordt een identieke route georganiseerd. Op zondag wordt de geplande klassementsrit van Likenäs twee keer gereden. De tweede doortocht is de powerstage waar er extra WK-punten te verdienen zijn.

Neuville leider

De Belg Thierry Neuville won anderhalve week geleden de Monte Carlo, de openingsmanche van het WK en begint als leider in de tussenstand van het wereldkampioenschap aan deze wedstrijd die hij in 2018 won. Vorig jaar eindigde hij derde en won wereldkampioen Tänak de rally van Zweden.

  • Meest recent