Abonnee worden? Kies je leesformule

05/02/2020 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  Joren De Weerdt

Romy Biscop in ‘The sky is the limit’: “Pronken met mijn rijkdom? Dat doe ik niet”

Ze startte als fabrieksarbeidster, samen met haar mama bij Nike. Intussen heeft Romy Biscop (37) haar eigen kledingimperium uitgebouwd met Mio Caro. Het nieuwe gezicht van ‘The sky is the limit’ heeft een levensverhaal dat leest als een modern sprookje. “Ik had nog vijftig euro op mijn rekening toen ik met de winkel ben gestart.”

“Ik heb altijd gezegd dat ik op mijn dertigste een eigen boetiekske wou. Maar ik kon niet zo lang wachten.” De inmiddels 37-jarige Romy Biscop richtte tien jaar geleden haar kledingwinkel Mio Caro op. Al moest ze voor haar droom wel zwaar knokken. Samen met haar mama werkte ze zes jaar lang als arbeidster bij Nike. “Ik kreeg geen lening bij de bank en mijn spaarrekening was ook geen vetpot”, zegt ze. “Met het weinige geld dat ik had, begon ik een kledingwinkel in een piepklein pand van 40 m2 in Tongerlo. Ik had nog vijftig euro op mijn rekening staan. Het was erop of eronder, iedereen verklaarde me voor gek. Maar blijkbaar had ik juist aangevoeld dat ik voor het ondernemerschap in de wieg was gelegd.”

Intussen is de winkel na een paar verhuizingen dertig keer groter geworden dan bij de start en werkt ze nu met tien personeelsleden. “En in een ander pand is er Little Mio, een baby- en kinderkledingwinkel. Misschien kriebelt het in de toekomst voldoende om er nog enkele pop-ups bij te nemen. Soms stel ik mezelf ook de vraag hoe het komt dat mijn verhaal zo’n succes is geworden. Maar ik ben steeds mezelf gebleven. Je zal met niet betrappen op ‘dikkenekgedrag’. Ik kan dingen kopen die ik vroeger onmogelijk kon kopen, maar pronken met mijn rijkdom? Dat doe ik niet.”

Romy Biscop Onderneemster “Ik kreeg geen lening bij de bank en mijn spaarrekening was ook geen vetpot”

‘The sky is the limit’, Vier, 20.35 uur

AANGERADEN