Cynische Johan Bruyneel steekt de draak met Tourbaas Christian Prudhomme na terugkeer Bjarne Riis: “Mag ik je mailadres?”

Foto: Selectormarx

Nadat Tourbaas Christian Prudhomme op de voorstelling van de Tour de France van 2021 de excuses van Bjarne Riis aanvaardde, liet Johan Bruyneel zich bijzonder cynisch uit op Twitter. “Hallo meneer Prudhomme, kan ik je mijn e-mailadres sturen alstublieft? Ik zou je graag een persoonlijke mail sturen...”, aldus de gewezen ploegleider van dopingzondaar Lance Armstrong.

LEES OOK (N+). Johan Bruyneel (55) start sportmarketingbureau ondanks ‘associatie-verbod’: “Wat gaan ze doen? Ik bén al levenslang geschorst”

Het was op de voorstelling van de Tour de France van 2021 dat Christian Prudhomme door een journalist gevraagd werd naar het feit dat de Deen Bjarne Riis zich opnieuw als ploegleider in het peloton bevindt. Dit deed de laatste weken namelijk de wenkbrauwen fronsen omdat Riis als ploegleider van CSC, Saxo Bank en Tinkoff op de hoogte was van dopinggebruik van verschillende renners uit zijn ploegen. Bovendien bekende de Deen zelf doping gebruikt te hebben voor zijn gewonnen Tour van 1996.

Omdat Riis met zijn ploeg NTT Pro Cycling zal deelnemen aan de Tour, schreef hij Prudhomme op de vooravond van de Tourvoorstelling een mail waarin hij betreurde wat er gebeurd is in het verleden. De Franse Tourbaas aanvaardde de excuses van Riis: “Hoewel dit niet betekent dat je zomaar een streep door het verleden kunt zetten, ben ik blij en is het een stap voorwaarts.”

Hierop liet Johan Bruyneel, die zelf een niet-koosjer verleden in de wielerwereld heeft, zich bijzonder cynisch uit op Twitter. De ex-ploegleider van US Postal schrijft: “Hallo meneer Prudhomme, kan je je e-mailadres doorsturen alstublieft? Ik zou je graag een persoonlijke mail sturen...” De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, zeggen ze dan.

 

 

Door Maarten Vanhoof
AANGERADEN