Davide Rebellin (48) doet er nog een jaartje bij

© Icon Sport

Davide Rebellin weet maar van geen ophouden. De 48-jarige Italiaan heeft een contract van één extra jaar ondertekend bij het Kroatische continentale team Meridiana Kamen, het team waarvoor hij ook vorig seizoen al uitkwam. Het nieuws werd door teammanager Antonio Giallorenzo bevestigd aan wielerwebsite Spazio Ciclismo.

Rebellin werd de voorbije weken gelinkt aan het Cambodjaanse continentale team Cambodia Cycling Academy, maar blijft nu toch bij het Kroatische team. “Davide is een belangrijke renner voor de ploeg en kan zijn ervaring doorgeven aan de jongeren”, motiveerde Giallorenzo het nieuwe contract van de veteraan. “Bovendien is hij ook zelf nog in staat om te presteren.”

Davide Rebellin won zijn loopbaan klassiekers als Luik-Bastenaken-Luik (2004), de Amstel Gold Race (2004), de Waalse Pijl (2004, 2007 en 2009), het Kampioenschap van Zürich (1997) en een etappe in de Giro (1996). Tussen juli 2009 en april 2011 stond Rebellin bijna twee jaar aan de kant voor een positieve dopingplas.

Rebellin werd in 1992 profwielrenner, 28 jaar geleden.

Aangeboden door onze partners