Jonge Alexys Brunel wint, Edward Planckaert derde in openingsrit Ster van Bessèges

Alexys Brunel pakte zijn eerste profzege. © rr

Geen Belgische zege in de openingsetappe van de Franse rittenkoers Ster van Bességes. Onze landgenoot Edward Planckaert kwam drie seconden tekort om Alexys Brunel van zijn allereerste profzege te houden. Planckaert werd derde, Benoît Cosnefroy plukte nog de tweede plaats weg.

Guillaume Maebe

De wind speelde zijn rol in de openingsrit over 141,1 kilometer met start en aankomst in Bellegarde. De vroege vlucht bleef niet lang voorop en op iets minder dan 100 kilometer van de finish brak het peloton in waaiers. Een kopgroep van twintig, met onder meer Gijs Van Hoecke, scheidde zich af van de rest van het peloton, dat ook in stukken en brokken lag. Er volgde een lang gevecht tegen de wind en uiteindelijk ontstond er door een hergroepering van twee pelotonnetjes een kopgroep van zo’n 50 renners.

Kopgroep van 27

Nog altijd werd er niet getalmd. Op 15 kilometer bleven er 27 koplopers over. Onder hen Ronde van Vlaanderen-winnaar Alberto Bettiol, Edward Planckaert, Gijs Van Hoecke, Sean De Bie, Simon Clarke, Benoît Cosnefroy, zondag nog winnaar van de GP La Marseillaise, Clément Venturini, Lilian Calmejane en Alexys Brunel, vorig jaar winnaar van Parijs-Tours bij de beloften.

Alles of niets van Cosnefroy

In een spannende finale ontsnapte Cosnefroy, maar hij zou het niet tot het einde uitzingen. Het regende aanvallen en finaal wist Brunel een mooi kloofje te slaan. In de slotkilometer speelde Cosnefroy nog alles of niets. Hij kwam heel dicht, maar kon de jonge Fransman net niet remonteren. Brunel schonk zichzelf een eerste profzege en de ploeg van Marc Madiot de eerste overwinning van het seizoen. Brunel is ook de eerste leider. Sean De Bie werd zevende op acht seconden. Ook plaatsen acht en negen waren weggelegd voor Belgen: Gijs Van Hoecke en Lionel Taminiaux.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten