Plofkraak op bpost in Dilbeek

Bron © Belga, eigen info
Dilbeek -

Het bpost filiaal op de Ninoofsesteenweg in Dilbeek heeft woensdagnacht omstreeks 4.21 uur te maken gekregen met een plofkraak. Een geldautomaat werd tot ontploffing gebracht, waarna de criminelen de vlucht namen met een onbepaalde geldsom. De schade aan het kantoor is aanzienlijk.

In Dilbeek is afgelopen nacht een plofkraak gepleegd op een bankautomaat van bpost aan de Ninoofsesteenweg. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde donderdag. Rond 04.20 uur brachten de daders een geldautomaat tot ontploffing, waarna ze er vandoor gingen met de inhoud. “Over het exacte bedrag dat werd gestolen, wordt niet gecommuniceerd”, zegt het parket.

De schade aan het kantoor is aanzienlijk. Het parket liet de ontmijningsdienst van het leger, DOVO, en het gerechtelijk labo ter plaatse komen voor een sporenonderzoek en om de oorzaak van de ontploffing te achterhalen.

“Uit de eerste vaststellingen zou blijken dat het om een gasontploffing ging”, aldus het parket. “Het verder onderzoek zal worden uitgevoerd door de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde.”

Een drietal weken geleden, op 14 januari, werd ook al een plofkraak gepleegd op een andere bankautomaat van bpost, in Zaventem. Daar gingen de daders er vandoor met zo’n 350.000 euro.

Plofkraak op bpost in Dilbeek
Foto: JVI
Plofkraak op bpost in Dilbeek
Foto: JVI
Plofkraak op bpost in Dilbeek
Foto: JVI
Door jvi, tica