Ex-renner Zico Waeytens in volle voorbereiding op eerste bokskamp

Foto: Florian Van Eenoo het nieuwsblad

Het nieuws kwam destijds totaal onverwacht. Zico Waeytens kondigde in oktober 2019, toen hij nog onder contract stond bij het Franse Cofidis, aan dat hij de fiets zou ruilen voor een paar bokshandschoenen.

Waeytens radicale beslissing om de fiets al op 28-jarige leeftijd aan de kant te laten kwam er nadat Lotto Soudal-manager John Lelangue zich niet aan zijn woord hield. Omdat Waeytens eind 2019 geen contractverlenging kreeg bij Cofidis, leek hij John Degenkolb mee te volgen naar Lotto Soudal. Waeytens was in zijn periode bij Team Giant namelijk een gerespecteerd helper van de Duitser. De onderhandelingen met Lotto Soudal sleepten lang aan en uiteindelijk ging de overstap toch niet door. Dit was voor de ex-renner de druppel en niet veel later besloot hij zich in de wereld van het boksen te begeven.

Ondertussen bereidt Waeytens zich voor op zijn eerste bokskamp. Deze kamp zal plaatsvinden op 25 april in zijn thuisstad Ledegem. Op Twitter deelde hij beelden waarop te zien is hoe hij zich op training alvast stevig afbeult.

Door Maarten Vanhoof
AANGERADEN