Kortrijk-trainer Yves Vanderhaeghe krijgt na bekerduel nog rode kaart: “Ik was nochtans beleefd”

Eerst nog geel, even later rood... Foto: Photo News

Yves Vanderhaeghe stond tegen Antwerp (0-1) aan de verliezende kant. Geen tweede bekerfinale voor Kortrijk, en dat stak. “De kleine ploeg wilde voetballen vandaag, in tegenstelling tot de grote. Het penaltyverhaal nekt ons wederom”, aldus Vanderhaeghe, die na de match nog rood kreeg.

“Ik ging gewoon verhaal halen op een beleefde manier. Het ging totaal niet over de penalty. Mboyo had een duw gekregen met twee handen in de rug en Laforge floot niet, daar waar wij eenzelfde fout wel tegen kregen. Blijkbaar mag je niks zeggen tegen de refs op het veld, dat wordt niet getolereerd met al die camera’s erop. In de vestiaire kan dat wel. ­Laforge zei zelfs niks ­terug, hij zwaaide enkel tweemaal met zijn kaarten.”

Laszlo Bölöni zag Antwerp standhouden tegen “moedig” KV Kortrijk

“Dit was stresserend”, reageerde Antwerp-coach Laszlo Bölöni na de wedstrijd.

Voor Antwerp wordt het de vierde bekerfinale, de eerste sinds de bekerwinst in 1992. Antwerp, dat op weg naar de eindstrijd ook Genk en Standard uitschakelde, wil in het Brusselse Koning Boudewijnstadion de kers op de taart zetten. “Het is lang geleden dat Antwerp hiervan heeft kunnen genieten”, verklaarde de Roemeen. “In de eerste helft hebben we goed de kwaliteiten van de opponent in toom kunnen houden. We slaagden er bovendien ook in kansen te creëren, en we maakten dat belangrijke doelpunt. Ik hoopte eigenlijk dat er nog een tweede zou volgen.”

In het slot was het bibberen en beven voor de bezoekers. “KV Kortrijk heeft veel karakter, en goede aanvallers”, vervolgde Bölöni. “Uiteindelijk is de hel er stilletjes aan voor ons gekomen. Dit was stresserend. Soms door onze organisatie, soms op karakter en soms door geluk zijn we er toch in geslaagd ons te kwalificeren. Al ging dat erg moeizaam. KV Kortrijk heeft een moedige match gespeeld. Maar wij hielden stand.”

Door gco
AANGERADEN