Abonnee worden? Kies je leesformule

“Ze gaan nu misschien cameraatjes op de lijn zetten. Wedden dat er ooit iemand in de weg staat net als ze ze nodig hebben?”

Peter Vandenbempt

“Ze gaan nu misschien cameraatjes op de lijn zetten. Wedden dat er ooit iemand in de weg staat net als ze ze nodig hebben?”

Ik heb de beelden gezien en ik snap waarom iedereen vindt dat ik het mis had, maar geen enkele tv-camera heeft gezien wat ik wel heb gezien. Het had een uitspraak kunnen zijn van Philippe Vandecauter, sinds zondag de bekendste lijnrechter van het land, maar ze komt van ex-scheidsrechter Jean-Baptiste Bultynck. Dertien jaar geleden floot Bultynck een strafschop voor RC Genk tegen Moeskroen na een ‘duwfout’ van Alexandre Teklak die niet één ander mens had kunnen ontdekken. En hoewel natuurlijk baarlijke onzin, was het toch een geniale ingeving, want met één zin zette Bultynck zich boven de felle discussie rond zijn beslissing. Zoveel comfort was de arme Vandecauter niet gegund, ook al omdat communicatie verboden is.

Ze gaan nu misschien cameraatjes op de lijn zetten. Wedden dat er ooit iemand in de weg staat net als ze ze nodig hebben?

Dat niet beslissen toch ook beslissen was, heeft collega Filip Joos maandag in Extra Time al uitgelegd, in het meest aanschouwelijke stukje tv sinds de BRT nog Schooltelevisie uitzond. Wat de lijnrechter ...

AANGERADEN