Hoezo, winter? Begin februari, maar… volop zon!

Bron © BELGA

Archiefbeeld Foto: Kris Cateeuw uit Bissegem

Vrijdag krijgen we overal zonnig weer. Na een koude ochtend schommelen de maxima in de namiddag tussen 4 graden in de Ardennen en 10 graden in het centrum. Dat bericht het KMI.

Hoezo, winter? Begin februari, maar… volop zon!
De weersverwachtingen voor vrijdag. Foto: KMI

Vrijdagavond zijn de opklaringen breed, maar verschijnen er vanaf het westen stilaan hoge sluierwolken. In de loop van de nacht neemt de bewolking verder toe, maar het blijft nog droog. De minima liggen tussen -2 graden in de Hoge Venen en 5 graden in het centrum.

Zaterdag is het eerst overwegend droog met vaak wolkenvelden en enkele lokale opklaringen. In de loop van de dag valt er tijdelijk wat lichte regen vanaf het westen. Deze storing bereikt het oosten pas op het einde van de namiddag of ‘s avonds. Het is zacht met maxima van 8 tot 12 graden.

Zondag wordt zwaarbewolkt met perioden van regen of motregen, op het einde van de dag wordt de neerslag intenser. Met maxima van 9 tot 13 graden is het zeer zacht. Er waait een krachtige tot zeer krachtige zuidwestenwind, vooral in de loop van de late namiddag en avond is er gevaar voor zeer zware windstoten tot 110 km/uur of meer.

Ook maandag wordt een onstuimige dag met buien en tussendoor toch ook enkele opklaringen.

Door jvh
AANGERADEN