Reünie van ‘Friends’ lijkt er nu toch echt te komen … al blijft het wel bij één keer

Bron © Deadline.com

Fans hopen er al op sinds de laatste aflevering, ondertussen meer dan vijftien jaar geleden, en het gonst al jaren van de geruchten, maar nu lijkt een terugkeer van Friends dan toch eindelijk in de maak. De Amerikaanse betaalzender HBO zou volgens het doorgaans goed geïnformeerde Deadline.com met de voormalige cast een deal hebben afgerond voor een eenmalige reünie.

Om de zes vrienden te laten terugkeren heeft HBO wel diep in de buidel moeten tasten. Jennifer Anniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc en Matthew Perry zouden elk tussen de drie en de vier miljoen dollar krijgen. Het zou gaan om één aflevering, een special van één uur, die gedraaid zal worden zonder script. Meer details zijn voorlopig niet bekend.

De special is bedoeld om een boost te geven aan HBO Max, het streamingplatform van HBO dat de concurrentie wil aangaan met Netflix en in mei van dit jaar gelanceerd wordt. Eerder betaalde HBO al 425 miljoen dollar voor de uitzendrechten van alle tien seizoenen van Friends.

De onderhandelingen voor een reünie waren al heel lang aan de gang en leken in het slop te zitten omdat de sterren meer geld eisten. Nu lijkt er dan toch eindelijk een deal gevonden te zijn, iets wat Matthew – Chandler Bing – Perry eerder deze week al leek te bevestigen met een tweet waarin hij “groot nieuws” aankondigde.

Door mtm