Onderzoek naar Albanese misdaadbende: acht verdachten zijn aangehouden

Bron © BELGA

Quentin Faure, hoofd van de afdeling drugs en georganiseerde misdaad van Europol, en Antwerps politiekorpschef Serge Muyters. Foto: dike

Antwerpen -

In het dossier ‘Baccarat’ heeft de onderzoeksrechter acht verdachten aangehouden. Zij verschijnen dinsdag voor de raadkamer in Antwerpen. De negende verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt het parket.

De negen verdachten werden donderdag gearresteerd tijdens veertien huiszoekingen in Antwerpen, Brussel en Charleroi in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar een Albanese bende die verdacht wordt van teelt, doorvoer en verkoop van drugs in binnen- en buitenland. Daarvoor bouwden ze ook voertuigen om met geheime ruimtes voor drugs en geld.

De organisatie werd vanuit Antwerpen geleid. De hoofdverdachte werd gearresteerd in Berchem. Er werd een handvuurwapen en ongeveer 55.000 euro cash aangetroffen. De criminele activiteiten van de bende werden echter vooral ontplooid in de rest van Europa. Ook in Frankrijk, Spanje, Nederland en Duitsland vonden daarom in samenwerking met Europol en Eurojust simultaan een vijftiental huiszoekingen plaats.

Daarbij werden nog eens zestien verdachten van hun vrijheid beroofd. Voor een aantal van hen zal de uitlevering gevraagd worden. Bij die zoekingen werden een wapen, ongeveer 30.000 euro in cash en zes kilo cannabis gevonden. In het buitenland zijn er zeven plantages aangetroffen van in totaal ongeveer 2.500 plantjes, sommige kwekerijen waren in opbouw.

Door jvh
AANGERADEN