Comedy Capers in Saudi-Arabië: Phil Bauhaus is leider af nadat wissel van lekke band helemaal misloopt

Pech voor Phil Bauhaus. De Duitse renner van Bahrain - McLaren begon vrijdag als leider aan de vierde rit in de Saudi Tour na zijn zege donderdag, maar speelde zijn leiderstrui kwijt. Bauhaus bolde slechts als tiende over de meet en door de bonificatieseconden bakte ritwinnaar Bouhanni de leiderstrui over. Maar wat als Bauhaus onderweg niet zo veel krachten had moeten verspillen? Vooral de wissel van een lekke band, die helemaal misliep, kostte Bauhaus veel tijd.

Raf Hermans

LEES OOK. Nacer Bouhanni sprint in de Ronde van Saudi-Arabië voor het eerst sinds 2018 naar een overwinning

Op 50 kilometer van de meet brak het peloton in stukken. Bauhaus verzeilde achterop en Bahrain-McLaren moest vol aan de bak. Bauhaus werd teruggebracht naar de kop van de koers, maar dan was er weer pech: een lekke band op dik 26 kilometer van de meet.

De ploegleider sprong met een nieuw wiel uit de wagen, haalde vliegensvlug het lekke achterwiel van de fiets en draaide zich om om het nieuwe wiel te pakken. Wat hij en Bauhaus echter niet in de gaten hadden, was dat er ondertussen een tweede man van de ploeg uit de wagen was gestapt om te helpen. Die zag verkeerdelijk het wiel dat op de grond lag aan voor de lekke band en wilde deze doodleuk weer in de wagen leggen. Verwarring troef.

Bauhaus slaagde er na dit extra tijdverlies wel nog in om aansluiting te vinden met de eerste groep, maar kwam er niet aan te pas in de sprint. Bouhanni telt nu twee seconden voorsprong in het klassement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws