Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

08/02/2020 - Wegwielrennen
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  BELGA

Naesen wacht nog om bij te tekenen bij AG2R (en heeft zijn eigen hoogtekamer)

Oliver Naesen (29) is na dit seizoen einde contract bij AG2R-La Mondiale maar heeft een aanbod gekregen om te verlengen. “Ik ben content maar ik wacht nog even af, want het contract met de Eddy Merckx-fietsen loopt af en ik wil weten of dat wordt verlengd of voor een andere fiets wordt gekozen. Materiaal is belangrijk. Ik hoop het toch te weten tegen de klassiekers. Mijn manager zal wel eens met andere ploegen praten. Ook de rol in het team is belangrijk. Ploegmaat van Van Avermaet bij CCC? Ik sta voor alles open.”

Naesen heeft trouwens een hoogtekamer in zijn huis geïnstalleerd. “Nog maar pas, ik heb er nog niet in geslapen. Het is geen tent, zoals Greg Van Avermaet heeft liggen op zolder, want die maakt inderdaad te veel lawaai. Bij mij staat er een bak in de kelder en de lucht gaat via een buisje de kamer in. Dat is comfortabeler, je ligt ook niet in een quarantainetent. Dat is toch beter als je die paar dagen dat je eens thuis bent met je vriendin wil slapen. Volgende week ga ik het eens proberen.”

Al heeft Naesen weinig ervaring op dat gebied. “Ik heb vorig jaar voor de Tour een hoogtestage gedaan op de Sierra Nevada, maar ben ziek naar daar vertrokken en was een beetje overtraind. Dus mijn enige ervaring is niet zo positief. Maar je moet er ooit eens mee beginnen en het is nu misschien het moment.” (bow)