Cruise van 70.000 euro, cannabisolie en plastische chirurgie: dit zit in de goodiebag van de Oscars

Het is nog even afwachten vooraleer we weten wie straks een felbegeerd Oscar-beeldje naar huis neemt, maar wat we wel zeker weten is dat niemand van de genomineerde acteurs, actrices en regisseurs met lege handen achterblijft. Ze krijgen namelijk allemaal een goodiebag met een waarde van bijna 200.000 euro.

evdg

Een vape-pen afgewerkt met 24 karaat goud, een inschrijving bij een huwelijksbureau ter waarde van 18.000 euro en meer dan 20.000 euro aan behandelingen voor gezichtsverjonging. Het zijn slechts enkele voorbeelden uit de bijna 80 items in de goodiebag met een totale waarde van 215.000 dollar, omgerekend is dat zo’n 196.000 euro.

Snoepreisjes populair

Erg populair in de goodiebag dit jaar zijn de snoepreisjes. Zo krijgen de genomineerde acteurs, actrices en regisseurs een 12-daagse cruise op een luxejacht ter waarde van 70.000 euro aangeboden. Er is ook een vijfdaagse luxevakantie in Waikiki op Hawaï, een verblijf in een Spaanse vuurtoren, een wellness retraite van een week in Californië en een yoga-weekend in Malibu voorzien.

Trekken de prijs ook fors omhoog: een gepersonaliseerd glas in lood portret van kunstenaar John Thoman, edelstenen uit Afghanistan, een sessie om de huid te verjongen via lasertherapie, een lidmaatschap van een jaar bij een datingbureau en een hoofdband met sensoren die hersenactiviteit kunnen meten. Sommige cadeaus zijn iets minder luxueus of gewoonweg bizar, zoals een doos koekjes, een spray tegen het opzwellen van de voeten, een fles tequila, chocolade met cannabisolie, een telefoongesprek met een Britse life coach of een toestel dat sterren op het plafond projecteert.

© REUTERS

24 ontvangers, in plaats van 25

Al die riante cadeaus gaan dit jaar naar 24 mensen, onder wie Charlize Theron, Margot Robbie, Tom Hanks, Brad Pitt en Leonardo DiCaprio. Normaal gezien zijn er 25 ontvangers, maar Scarlett Johansson heeft een dubbele nominatie op zak: zij maakt kans op de beeldjes van ‘Beste actrice’ en ‘Beste actrice in een bijrol’.

LEES OOK. En de Oscar gaat naar… Jan Verheyen voorspelt wie zal winnen en zegt wie zou moeten winnen

De goodiebag werd net als de voorbije jaren samengesteld door Distinctive Assets, een bedrijf in Los Angeles dat luxemerken en -producten vertegenwoordigt. “De waarde was nog nooit zo hoog”, zegt oprichter Lash Fary. Zijn bedrijf staat helemaal los van de officiële organisatie van de Academy Awards en daarom krijgt hij volledige creatieve vrijheid. “Omdat we de groep zo klein houden, krijg ik de meest waanzinnig dure dingen aangeboden van onze merken om in de goodiebag te steken. Het is voor hen de ultieme kans om hun merk te associëren met de grootste trendsetters ter wereld.”

Wie de 92ste Oscar-ceremonie live wil volgen, moet zondagnacht wakker blijven. De show begint om 20 uur lokale tijd in het Dolby Theater in Los Angeles.

LEES OOK