Geen WK-revanche in Lille: Ceylin Alvarado spurt opnieuw sneller dan Worst

Bij de vrouwen stond alles in het teken van een WK-revanche tussen Ceylin Alvarado en Annemarie Worst. De nummers één en twee van het voorbije WK kleurden ook nu weer de koers. De zege was voor opnieuw Alvarado, de eindzege van de wereldkampioene in de DVV Trofee kwam geen moment in het gedrang. Juniores-wereldkampioene Shirin van Anrooij finishte knap derde.

Het Nederlandse tweetal maakte er opnieuw een mooi duel van. Het nummer drie van het afgelopen WK, Lucinda Brand, was niet van de partij.

Sanne Cant, een ganse week ziek, startte nog wel goed maar verachterde zienderogen. Ook Worst en Alvarado maakten kleine en minder kleine foutjes maar hun voorsprong was voldoende groot om zich geen zorgen te hoeven maken.

Worst nam in de slotronde duidelijk het initiatief en wilde aan de leiding de lange laatste rechte lijn ingaan, net als vorige week. En net als vorige week spurtte Ceylin Alvarado een zucht sneller dan haar landgenote die opnieuw op de tweede plaats eindigde. Shirin van Anrooij, wereldkampioene bij de juniores, vervolledigde het Nederlandse podium.

Door gvdl
AANGERADEN