Astrid Coppens werd op school gepest met haar uiterlijk: “Ik heb afgezien”

Astrid, de vroegere glamourqueen van Hollywood werd gepest als kind. Foto: Abbeloos

Tot op vandaag hangt rond Astrid Coppens (37) het aura van glamour dat ze vooral meedraagt sinds de tijd dat ze samen met John Bryan in Los Angeles woonde. Ook daarvóór was ze overigens actief in een glitterwereld, die van de fotomodellen. Tijdens haar schoolgaande jeugd leefde ze evenwel lang niet altijd in een wereld van melk en honing. Op Radio 2 vertelde ze dat ze net wegens haar uiterlijk flink werd gepest op school.

Coppens, die ondertussen moeder is geworden, zei dat ze altijd al heel groot en slank is geweest en dat maakte haar tot mikpunt van pesters. “Het waren vooral de wat oudere meisjes die twee of drie jaar hoger zaten. Het werd nooit fysiek, maar vrouwen kunnen heel hard zijn met woorden. Ik heb afgezien én gehuild.”

Coppens vertelde er ook bij dat ze in die moeilijke periode het geluk had te kunnen terugvallen op haar moeder. “Met haar kon ik goed en veel praten. Nog altijd trouwens.”

Volgens Coppens hebben de pesterijen van tijdens haar jeugd haar ook geholpen om zich te wapenen tegen de kritiek die ze later in de modellen- en tv-wereld kreeg. Toen ze de ster werd van de realityreeks Astrid in wonderland werd er vaak de draak gestoken met haar uitdrukkingen, zoals ‘Amazing’, maar dat deerde haar toen niet.

Toch zegt ze niet helemaal onbeschadigd uit de pestperiode te zijn gekomen. “Ik heb zo vaak een mes in de rug gekregen, dat ik mensen niet zo makkelijk meer vertrouw. Maar wie mijn vriend of vriendin is, kan altijd op mij rekenen.”

bekijk ook

Astrid Coppens zingt voor dochtertje

 

Zwangere Astrid deelt geheimpje voor de camera

 
Door jdr
AANGERADEN