Een sneer over ‘Cats’ door de acteurs zelf en een mantel met een subtiele boodschap: tien spraakmakende momenten op de Oscars

In Los Angeles vond zondagnacht de 92ste uitreiking van de Oscars plaats: een overzicht van de mooiste, grappigste en vreemdste momenten van de avond.

De speech van Brad Pitt

Geen grapjes naar zijn vrijgezellenbestaan deze keer in de speech van Brad Pitt, maar bittere ernst en zelfs een krop in de keel. De eerste Oscar die Pitt als acteur in zijn vitrinekast mag etaleren, draagt hij volledig op aan zijn zes kinderen. “Ik adoreer jullie”, zei hij.

(Lees verder onder de video)

Video: Reuters

De aanwezigheid van Eminem

De Amerikaanse rapper Eminem trad op tijdens de uitreiking en bracht zijn nummer ‘Lose Yourself’. Het probleem? Niemand wist wat hij er kwam doen. Hij was op geen enkele manier - niet rechtstreeks en niet onrechtstreeks - genomineerd. De vraagtekens stonden op de voorhoofden van de beroemde aanwezigen te lezen. Weetje: het nummer uit de film ‘8 Mile’ won wel de Oscar voor Beste Soundrack in 2002.

De hommage van Hanks

Tom Hanks, die dit jaar was genomineerd voor zijn ondersteunende rol in ‘A Beautiful Day in the Neighborhood’, kwam op het podium om te spreken over het museum van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences in Los Angeles, dat binnenkort opent. Hij eindigde zijn boodschap met de legendarische woorden ‘I am Spartacus’ en bracht zo een subtiel eerbetoon aan de vorige week overleden acteur Kirk Douglas. De ster speelde destijds de hoofdrol in Spartacus.

En of de 63-jarige Hanks nog in vorm is? Oordeel zelf bij het zien van zijn push-ups op de rode loper.

De cape als statement

Natalie Portman droeg een cape van Dior boven een jurk met zwart en goudkleurig kant. Binnenin de cape stonden namen geborduurd. Geen willekeurige namen, maar wel die van vrouwen in de filmbusiness die het volgens haar verdienden om dit jaar genomineerd te zijn. Tevergeefs. Een subtiel statement van een Oscarwinnares.

Een sneer over ‘Cats’ door de acteurs zelf en een mantel met een subtiele boodschap: tien spraakmakende momenten op de Oscars
Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Katten op het podium

James Corden en Rebel Wilson verkleedden zich als katten om de award voor ‘Beste Visuals’ uit te reiken. Een van de grappige momenten van de avond, zeker wanneer kat Corden met het statief van de microfoon begon te spelen en even ‘afgeleid’ was van het uitreiken zelf. “Als castleden van de film ‘Cats’, begrijpt niemand meer dan wij het belang van goede visuele effecten,” zeiden Corden en Wilson samen.

Een sneer over ‘Cats’ door de acteurs zelf en een mantel met een subtiele boodschap: tien spraakmakende momenten op de Oscars
Foto: AFP

De enveloppe, Diane Keaton en Keanu Reeves

Ze verdienen samen een romantische komedie vinden sommigen op sociale media. De twee acteurs, die grapten over hun samenwerking in ‘Something’s Gotta Give’, gingen zo gemoedelijk met elkaar om dat het een plezier was om naar te kijken. Een voorbeeld: Keaton was van plan om de enveloppe met de winnaar in de categorie ‘Best Original Screenplay’ te vroeg te openen, maar Reeves liet haar lief weten dat ze nog even moest wachten. Op het juiste moment lieten ze de enveloppe bijna vallen...

Een sneer over ‘Cats’ door de acteurs zelf en een mantel met een subtiele boodschap: tien spraakmakende momenten op de Oscars
Foto: AFP

Komisch duo

Nog in de categorie ‘leuk duo om een award uit te reiken’: Maya Rudolph (Saturday Night Live) en Kristen Wiig (Bridesmaids). Zij pakten het wel heel origineel aan voor de beste kostuumdesigners aan te kondigen… door het moment van de waarheid heel lang uit te stellen. In aanloop naar de onthulling zongen ze een medley aan elkaar die de aanwezigen in lachen deed uitbarsten.

De boodschap van Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix won het beeldje voor ‘Beste Acteur’ voor zijn rol in ‘Joker’, maar in zijn speech allesbehalve jokes. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om de mensheid erop attent te maken dat we liever moeten zijn voor dieren. “Ik denk dat we erg los zijn geraakt van de natuurlijke wereld. Velen van ons maken zich schuldig aan een egocentrisch wereldbeeld en we geloven dat we het centrum van het universum zijn. We gaan de natuurlijke wereld in en we plunderen die voor zijn hulpbronnen. We voelen ons het recht om een ​​koe kunstmatig te insemineren en haar baby te stelen, ook al zijn haar kreten van angst onmiskenbaar. Dan nemen we haar melk die bedoeld is voor haar kalf en we stoppen het in onze koffie en onze ontbijtgranen”, zei de acteur, die zelf veganistisch is, onder meer.

(Lees verder onder de video)

Video: Reuters

Broodje in de handtas

Genomineerde Leonardo DiCaprio had er dit jaar voor gezorgd dat er enkel vegan gerechten op het menu stonden van de Oscars, maar zijn tegenspeelster uit ‘Once Upon a Time in Hollywood’ eet graag een plakje vlees. Daarom had ze haar eigen broodje meegebracht met kalkoen. “Ik lust sommige dingen die ze hier serveren niet”, zei ze.

De verrassing van de avond

De avond eindigde met de award voor ‘Beste Film’, uitgereikt door Jane Fonda. Die resulteerde in een historische verrassing. Niet topfavoriet ‘1917’ won het belangrijke beeldje, maar wel de Zuid-Koreaanse prent ‘Parasite’. Een mooi moment met een duidelijk dankbare en geëmotioneerde cast. Deze winnaar schrijft geschiedenis omdat het de eerste niet-Engelstalige film is in de geschiedenis van de awardshow.

(Lees verder onder de video)

Video: Reuters

bekijk ook

Dit waren de opvallende trends op de Oscars

Door vwh
AANGERADEN