Victoria’s Secret zo goed als verkocht

Bron © BELGA

Foto: AFP

Het Amerikaanse winkelconcern L Brands is het bijna eens geworden over de verkoop van dochterbedrijf Victoria’s Secret aan investeerder Sycamore Partners, meldden Amerikaanse media. De lingerieketen stond al enige tijd in de etalage. Een overeenkomst zou deze week al wereldkundig kunnen worden gemaakt.

De zaken bij Victoria’s Secret gaan al enige tijd minder goed. Dat leidde tot het instappen van een activistische aandeelhouder bij het bedrijf. Die drong aan op de verkoop van de lingerieketen, bekend van zijn push-up-beha’s en de topmodellen die het ondergoed op de catwalk showen, de zogenoemde Angels.

Ook de positie van topman en grootaandeelhouder Les Wexner is wankel geworden. De 82-jarige Wexner, die al 57 jaar aan het roer staat van L Brands, ligt niet alleen onder vuur vanwege de slechte resultaten van Victoria’s Secret maar ook vanwege zijn banden met miljardair Jeffrey Epstein. Die pleegde vorig jaar in de cel zelfmoord. Hij werd verdacht van kindermisbruik en het opzetten van een crimineel netwerk voor de handel in tienermeisjes.

AANGERADEN