Climaxi en 't Uilekot pakken uit met petitie tegen verkoop trambaan

Foto: ws

Geraardsbergen - De vzw Climaxi en 't Uilekot kanten zich tegen de geplande openbare verkoop van de voormalige trambaan in Nederboelare en starten daar nu een petitie over op. Zij vragen het Geraardsbergse stadsbestuur om de trambaan om te vormen tot een veilige trage weg.

De vzw Climaxi is de beweging voor klimaat en sociale rechtvaardigheid. En 't Uilekot is het regionaal cultuur- en actiecentrum met thuisbasis Herzele en is actief rond milieu, duurzaamheid, internationale solidariteit en cultuur. Beide verenigingen slaan de handen in elkaar voor de opstart van een petitie tegen de verkoop van de trambaan. Dat traject linkt de Astridlaan met de Molendreef.

Het stadsbestuur wil het eerste deel van de tramweg openbaar verkopen maar de geplande verkoopdag werd in laatste instanten ingetrokken. Er was al verzet tegen de verkoop en daar sluiten zich nu ook Climaxi en 't Uilekot bij aan met een petitie.

"De trambaan zou een ideale verbindingsweg kunnen zijn tussen het gevaarlijke Vier Wegen-kruispunt bij het binnenrijden van Geraardsbergen en de Astridlaan. Vzw ’t Uilekot en vzw Climaxi vroegen in 2018 al om de verbinding tussen Herzele, Lierde en Geraardsbergen via deze trambaan actief te benutten als veilig weg voor fietsers en voetgangers. Een groot deel van deze verbinding is al gerealiseerd op het grondgebied van Herzele."

"Wij vragen het stadsbestuur van Geraardsbergen om het idee van de verkoop van de trambaan te laten vallen en samen met de gemeentebesturen van Herzele en Lierde de handen in mekaar te slaan voor de realisatie van een trage-wegen-project op deze route."

Door Jan Lion