Man veroordeeld voor inbraak na inleveren gestolen kraslotjes

Foto: eva

Kuurne -

Een veertiger uit Kuurne is veroordeeld voor een inbraak in café ’t Molenhof in Kuurne waar hij onder meer aan de haal ging met kraslotjes.

In oktober 2018 sloeg R.V. een raam met een koevoet in en doorzocht de horecazaak. Hij ging ervandoor met wat drank, geld én kraslotjes. Het waren die kraslotjes die uiteindelijk de politie op het spoor bracht van de inbreker. De identificatienummers van de gestolen kraslotjes werden opgegeven als gestolen en toen de beklaagde V. die ging inleveren bij een daghandel werd hij opgepakt. Uit onderzoek bleek dat V. in dezelfde periode nog drie andere inbraken in horecazaken zou gepleegd hebben. De man ontkende met klem alle feiten. “Ik heb niets met die inbraak te maken. Ik kon die lotjes aan de halve prijs kopen en had toen al moeten weten dat er iets mis was. Maar ik wist dus niet dat er iets fout was met die lotjes, anders zou ik ze toch nooit inleveren?”

Toch achtte de rechter de inbraak in ’t Molenhof bewezen. V. moet een werkstraf van honderd uur uitvoeren. Voor de andere drie inbraken werd hij vrijgesproken.

Door eva
AANGERADEN