Chelsea doet de meest winstgevende transfers, bij ons doet niemand beter dan Racing Genk

© Photo News

Tijdens de laatste twee transferperiodes kan Chelsea de beste balans voorleggen. De Blues gaven amper 45 miljoen euro uit en zagen de kassa rinkelen voor een bedrag van 250 miljoen. Racing Genk profiteert van de verkoop van Berge, Trossard en Samatta.

Joost Marynissen

Met die positieve balans van 205 miljoen euro gaat Chelsea Benfica en Ajax vooraf. Vooral de transfer van ene Eden Hazard was lucratief voor de Londenaars: voor de aanvoerder van de Rode Duivels betaalde Real Madrid in de zomer zo’n 100 miljoen euro.

Op de 15e plek in de lijst die het onderzoeks­bureau CIES Football Observatory bekendmaakte, staat Racing Genk. De Limburgers gaven 42 miljoen euro uit, maar verkochten wel voor 86 miljoen euro aan spelers.

Vooral de Premier Leagueclubs kwamen gretig shoppen in de Luminus Arena. Sheffield United betaalde een recordsom voor Sander Berge (21,5 miljoen euro), Brighton plukte vorige zomer voor 20 miljoen euro Leandro Trossard weg en Aston Villa betaalde 10 miljoen euro voor Ally Samatta.

Real Madrid is dan weer de slechtste leerling van de klas. Aston Villa is een ietwat verrassende tweede, voor FC Barcelona.

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten