‘Reizen Waes’ slaat tent op in Japan

Nu Kamp Waes definitief achter de rug is, heeft Tom Waes (51) de handen vrij voor een nieuw project. Dat wordt een speciale reeks van Reizen Waes die later dit voorjaar drie afleveringen lang z’n tent opslaat in Japan. Aanleiding zijn de Olympische Spelen die er komende zomer plaatsvinden.

dvg

Behalve de Olympische vlam verwacht Japan komende zomer ook zo’n veertig miljoen toeristen in hoofdstad Tokio tijdens de Olympische Spelen van 2020. Een stevige brok, zeker voor een land dat zich graag afsluit van de buitenwereld en er een heel eigen cultuur op nahoudt. Tom Waes zag meteen er brood in en vertrok afgelopen weekend richting Japan voor een miniversie van Reizen Waes. Als voorsmaakje op de Olympische Spelen draait hij er drie speciale afleveringen van zijn reisprogramma. Die komen later dit voorjaar op de buis bij Eén, telkens op zondagavond.

“Ik ben al jaren gefascineerd door Japan”, vertelt Waes. “Het is een land met een unieke cultuur en eeuwenoude tradities. Uiteraard wil ik me daar helemaal in onderdompelen. Met de Olympische Spelen en een enorme toestroom van toeristen in aantocht, zou het wel eens de laatste kans kunnen zijn om het authentieke Japan te leren kennen. Dus laat ik die kans niet schieten.”

Nieuw seizoen in het najaar

Waes start zijn tocht in Nagasaki, in het zuiden van Japan, om daarna tot in het hoge noorden door te reizen. Goed voor meer dan 2.500 kilometer in vogelvlucht. Hij bezoekt zowel de drukste steden als het stille platteland. Na deze speciale editie van Reizen Waes maakt de presentator ook nieuwe afleveringen voor een gewone reeks. Die zal pas in het najaar uitgezonden worden. Waes heeft ook nog een tweede én derde seizoen van de fictiereeks Undercover op zijn agenda staan en is straks ook te zien als quizzer in Twee tot de zesde macht.

Aangeboden door onze partners

Lees ook