Anderlecht vindt een oplossing voor overbodige Kenny Saief en Andy Najar

© BELGA

Legia Gdansk gaat zich versterken met Kenny Saief (26). De Amerikaan zat al een tijdje op een zijspoor bij Anderlecht. Hij wordt gehuurd tot het einde van het seizoen. Ook voor Andy Najar (26) is een uitweg gevonden: hij is op weg naar Los Angeles FC.

vtvn, jug, thst

Najar, die einde contract is bij paars-wit, vertoeft aan de westkust van de VS, waar hij zijn (definitieve) transfer naar Los Angeles FC hoopt af te ronden. Daarvoor moet hij wel eerst medische tests afleggen voor de club van MLS-topschutter Carlos Vela, die vorig seizoen de reguliere competitie won in de VS en in de CONCACAF Champions League aantreedt. Op 29 februari begint de nieuwe MLS-campagne.

Van alle huidige spelers zat Najar het langst bij Anderlecht. Dat nam de rechtsback in de winter van 2013 over van D.C. United. Najar won twee titels met de Brusselaars, maar speelde door een mix aan blessures slechts 164 keer in zeven jaar.

Saief wordt voor het tweede seizoen op rij verhuurd. Zijn periode bij Cincinnati werd geen succes, waardoor de Amerikaanse middenvelder al een tijdje op een zijspoor zat bij Anderlecht. Hij mag zich deze keer tot het einde van het seizoen bewijzen bij Legia Gdansk, de nummer zeven uit Polen.

© BELGA

LEES OOK