Vrouw (65) komt om het leven bij ongeval, echtgenoot zwaargewond: huurauto stort 200 meter naar beneden in ravijn

Bron © BELGA

Bij een verkeersongeval in Árchez (provincie Málaga) is een 65-jarige vrouw om het leven gekomen. Foto: Shutterstock themabeeld

Bij een verkeersongeval in het Spaanse Árchez (provincie Málaga) is maandag een vrouw van 65 jaar om het leven gekomen. Haar echtgenoot werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De huurwagen van het echtpaar raakte van de weg af en kwam 200 meter lager in een ravijn terecht. Lokale media berichtten dat het om twee Belgen ging, maar Buitenlandse Zaken ontkent dat.

Het ongeval gebeurde maandag omstreeks 13.45 uur in de Spaanse gemeente Archez, op goed 50 meter van Malaga. Bij het manoeuvreren op een landweggetje ging het mis. De kleine huurwagen ging van de weg en stortte 200 meter lager neer in een ravijn en belandde aan de bedding van de Turvilla-rivier. De wagen werd door de val volledig verwoest.

Door het moeilijke terrein hadden de hulpdiensten zowat vijf uur werk om de slachtoffers uit het wrak te krijgen. Voor de 65-jarige vrouw kwam alle hulp te laat. Zij stierf ter plaatse aan haar verwondingen. Haar echtgenoot van ongeveer dezelfde leeftijd liep zeer zware verwondingen op en werd overgebracht naar het ziekenhuis van Axarquía. Volgens lokale media was het echtpaar op weg naar een trouwfeest van vrienden en is het ongeval te wijten aan een stuurfout van de bestuurder.

Spaanse media meldden dinsdag dat de twee slachtoffers de Belgische nationaliteit hadden, maar een woordvoerder van Buitenlandse Zaken ontkent dat. “Er zijn geen Belgische onderdanen betrokken bij het ongeval”, klinkt het.

Door evdg, gjs