Schalke 04 moet een stevige boete betalen na wangedrag van fans tegen Hertha

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Schalke 04 moet een boete van 50.000 euro betalen voor het racistische wangedrag van zijn fans in de achtste finales van de DFB-Pokal tegen Hertha Berlijn. Benito Raman zorgde in de verlengingen voor de 3-2 winst, maar nu krijgt de bekerwedstrijd wel een zure nasmaak voor Schalke.

Schalke haalde het in de felbevochten bekerwedstrijd pas na verlengingen en een stevige comeback van Hertha. Benito Raman scoorde de winner voor Schalke op een vlijmscherpe counter. Maar tijdens het duel in Gelsenkirchen kreeg Hertha-speler Jordan Torunarigha oerwoudgeluiden over zich heen afkomstig van de thuisfans. Torunarigha raakte door het uitjouwen in die mate van slag, dat hij in de verlenging het veld moest verlaten na zijn tweede gele kaart omdat hij aan de zijlijn een kratje voor drinkbussen neergooide. Hij stapte na afloop naar de politie om aangifte te doen van racisme.

Volgens de tuchtcommissie van de DFB waren er inderdaad apengeluiden te horen tijdens de wedstrijd. Schalke mag een deel van de boete gebruiken voor projecten tegen racisme en discriminatie. De volksclub uit Gelsenkirchen moet rekening houden met een zwaardere straf indien de aanhang opnieuw in de fout gaat.

AANGERADEN
Meest recent