Ketnet focust op kinderdocumentaires: van leven met autisme tot de dromen van een circusfamilie

Onder de noemer Ket & Doc brengt Ketnet tijdens de krokusvakantie vijf gloednieuwe, Vlaamse kinderdocumentaires. De korte docu’s, gericht op kinderen tussen 9 en 12 jaar, brengen waargebeurde verhalen en tonen de wereld telkens door de ogen van een kind.

De vijf documentaires die zullen worden uitgezonden, zijn gemaakt door jonge filmmakers die een workshopreeks mochten volgen om aan hun eigen docu te werken. Uit dat aanbod werden dan vorig jaar vijf programma’s geselecteerd door een jury van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Ketnet en de organisatie voor jeugdfilm JEF. Zij krijgen nu de kans om hun talent meteen te tonen aan het grote publiek. Na een uitzending op Ketnet worden de kinderdocumentaires ook nog eens aangeboden aan het onderwijs voor schoolvertoningen.

De docu’s focussen op uiteenlopende thema’s. Zo wordt in Fien, Jip en Fien (van Marie De Hert en Ellen Pollard) een hechte band tussen broer en zus op de proef gesteld door de eerste liefde. In Bertha en de wolfram (van Tijs Torfs) leert een kind omgaan met een slepende ziekte en in Circus zonder tent (van Nina Landau) heeft een dochter uit een circusfamilie grote dromen en ambities. Daarnaast zijn er nog Papamagneet (van Daphne van den Blink) over ‘iemand missen’ en Radio Felix (van Lauranne Van den Heede) over een kind met autisme dat de wereld leert begrijpen via een radioprogramma.

Ket & Doc is van 24 tot 28 februari op Ketnet te zien om 10.45 uur en 18.35 uur.

Ketnet focust op kinderdocumentaires: van leven met autisme tot de dromen van een circusfamilie
Door tove
Laad meer berichten...