Bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde na dodelijke ongeval met fietser in Arendonk is opgepakt in Nederland

Foto: Bert De Deken, EMA

Arendonk -

Bij een ongeval met vluchtmisdrijf in Arendonk is een fietser om het leven gekomen. Volgens ooggetuigen is de bestuurder uitgestapt om naar het slachtoffer te kijken. Het slachtoffer, een jonge man van 31, was op slag dood. “De dader is intussen gevat in Nederland”, aldus Kristof Hendrickx (N-VA), de burgemeester van Arendonk. Volgens het parket van Antwerpen gaat het om een 36-jarige Belg.

Het ongeval deed zich voor in De Valken, nabij het centrum van Arendonk. De fietser reed aan de rechterkant van de baan. De bestuurder van een zwarte SUV kwam uit de tegenovergestelde richting. Om nog onbekende reden is hij van zijn rijvak afgeweken om vervolgens de fietser op te scheppen.

“Ooggetuigen hebben gezien hoe de chauffeur na het ongeval stopte en uitstapte na het ongeval”, zegt burgemeester Hendrickx nog. “Hij keek even naar het slachtoffer, maar is dan meteen doorgereden. Er waren veel getuigen bij en dankzij hun beschrijvingen wist de politie vrij snel om welk voertuig het ging en wie de chauffeur is.” Intussen is de dader gevat in Nederland. Er is een onderzoeksrechter gevorderd om een Europees aanhoudingsbevel te regelen. Volgens het parket van Antwerpen gaat het om een 36-jarige Belg.

“Slachtoffer was actief in het verenigingsleven”

De verkeersdeskundige is ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken, maar de brokstukken op de baan wijzen op een enorme klap. Nog volgens ooggetuigen raakte het voertuig zwaar beschadigd. Over het slachtoffer is niet veel geweten. “Het gaat om een 31-jarige man”, zegt de burgmeester nog. “Hij was zeker geen onbekende in het dorp. Hij was heel actief in het verenigingsleven van Arendonk.”

Door adm
AANGERADEN
Meest recent