Onderzoek NMBS: dit doen we op de trein

Foto: Boumediene Belbachir

Bijna de helft van de treinreizigers gebruikt zijn rit vooral om even te ontspannen en wat te rusten. Dat blijkt uit een tevredenheidsenquête die de NMBS door IPSOS liet uitvoeren. Maar ook iets lezen, muziek luisteren of nog wat werken behoren tot de favoriete bezigheden. “Reizigers doen vooral dingen die ze achter het stuur van de auto niet zouden kunnen doen”, zegt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS. En daar wil de spoorwegmaatschappij nog meer op inspelen. Daarom lanceert de NMBS een nieuwe imagocampagne met als slogan: Wij wensen u een aangename reis.

Weten waar mensen zich op de trein mee bezighouden, ligt aan de basis van de campagne. “We doen zulke analyses het hele jaar door en die spelen een belangrijke rol in onze dienstverlening. Door te weten wat mensen doen, kunnen we beter inspelen op hun noden. Het valt bijvoorbeeld op dat mensen hun laptop of smartphone meer en meer gebruiken op de trein. Daarom hebben veel van onze treinstellen nu al verschillende stopcontacten.”

Toch komen er geen stiltecoupés voor wie wil werken. Ook wifi op de trein staat niet op de planning van de NMBS. “Dat hebben we onderzocht en uiteindelijk beslist het niet te doen. Wifi is er wel in de stations”, zegt Crols.

Onderzoek NMBS: dit doen we op de trein
Foto: NMBS
Door sgg