Tom Dumoulin stelt comeback (opnieuw) uit: hij past voor Milaan-Sanremo en Tirreno-Adriatico

Foto: Photo News

Het zal nog even duren voordat we Tom Dumoulin (29) opnieuw in het peloton zien. De Nederlander van Team Jumbo-Visma paste eerder voor de Ronde van Valencia en beslist nu ook om Tirreno-Adriatico (11-17 maart) en Milaan-Sanremo (21 maart) niet op te nemen in zijn programma.

LEES OOK. Tom Dumoulin ziet langverwachte comeback uitgesteld door ziekte

Tom Dumoulin maakte zijn beslissing bekend op Instagram. “Ik zou donderdag normaal op hoogtestage vertrekken om de komende wedstrijden voor te bereiden, maar we moeten mijn rentree uitstellen tot ik mij weer helemaal 100% voel. Ik schrap Milaan-Sanremo en Tirreno-Adriatico uit mijn planning om mezelf tijd te geven om opnieuw op volle sterkte te kunnen komen.“

De Nederlander betreurt de situatie: “Ik vind het zonde omdat ik wel een goed gevoel had en ik kon niet wachten tot het seizoen begon.” Afsluiten deed hij wel met een kwinkslag: “Om het met de bekende filosoof RUN DMC te zeggen: ‘It’s like that, and that’s the way it is’.

Dumoulin miste ook al een groot deel van 2019 door een knieblessure, die hij opliep in de Giro d’Italia van vorig jaar. Afgelopen week zou hij na acht maanden afwezigheid zijn rentree maken in de Ronde van Valencia, maar een ziekte strooide roet in het eten. Darmklachten zouden aan de oorzaak liggen dat Dumoulin zich niet helemaal goed voelt.

Ploegleider Merijn Zeeman: “De Tour en de Spelen komen niet in het gedrang”

De ploegleider van Team Jumbo-Visma maakt zich wel nog geen zorgen bij AD: “Het is een kwestie van uitsluiten en afvinken”, vertelt Zeeman. “Net zolang tot we het probleem hebben gevonden. Dit probleem gaan we gewoon oplossen. Het is iets dat iedere renner kan overkomen. Maar het is wel vervelend dat het precies Dumoulin overkomt als we vorig jaar in het achterhoofd houden.”

Zeeman steekt de Nederlander nog een hart onder de rieml: “Tom is extreem getalenteerd. Hij trapte in december een van de beste testen van de hele ploeg na tweeënhalve maand gerichte training. Het is vervelend wat hij nu heeft, maar hij staat er straks gewoon in de zomer. De Tour en de Spelen komen niet in het gedrang.”

Door Joost Marynissen