Voormalige Studio 100-topman die 5,5 miljoen euro verduisterde, doorverwezen naar correctionele rechtbank

De raadkamer in Antwerpen heeft woensdag drie personen en twee vennootschappen naar de correctionele rechtbank verwezen voor de miljoenenfraude bij Studio 100. Tussen 2005 en 2016 kon topman Maarten S. liefst 5,5 miljoen euro verduisteren. De man kreeg daarbij nog hulp van twee anderen. Alle drie zullen ze zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Dat laat het parket van Antwerpen weten.

De fraude bij het amusementsbedrijf kwam in het voorjaar van 2016 aan het licht na een interne controle. “Op 4 april 2016 werd een strafklacht neergelegd bij het parket, dat daarop een onderzoeksrechter vorderde. Het gerechtelijk onderzoek heeft een fraudecircuit aan het licht gebracht binnen Studio 100 nv”, zegt het parket.

Maarten S. zou verschillende fraudesystemen op poten hebben gezet. Zo maakten diverse malafide vennootschappen, waarvan Dirk F. (52) uit Herk-de-Stad de zaakvoerder was, fictieve facturen over aan Studio 100. Eens die betaald waren, stortte Dirk F. het bedrag door naar een privérekening van Maarten S. en mocht hij zelf 10 procent commissie houden. Het gesjoemel zou al in 2005 begonnen zijn en zou tot april 2016 geduurd hebben. Studio 100 werd in die periode bijna 5,5 miljoen euro afhandig gemaakt.

De raadkamer besliste woensdag om Maarten S., Dirk F., een 43-jarige boekhoudster uit Deinze en twee vennootschappen door te verwijzen. “Zij zullen zich op latere datum moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank”, aldus nog het parket.

Advocaat Walter Damen, die voor Maarten S. optreedt, had eerder al te kennen gegeven dat zij zich niet tegen de verwijzing zouden verzetten. “Wij betwisten de feiten en ook de vaststellingen, maar zullen dat allemaal uiteenzetten voor de correctionele rechtbank.”

LEES OOK. De topman die Gert Verhulst en Studio 100 bedroog: 5,5 miljoen achterovergedrukt

LEES OOK

Nu in het nieuws