Iker Casillas wil bondsvoorzitter van Spanje worden

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Doelman Iker Casillas (38) wil zich kandidaat stellen voor de voorzittersverkiezingen bij de Spaanse voetbalbond (RFEF). Volgens het Spaanse radiostation Cadena Ser wil de Spanjaard zijn carrière zo een nieuwe wending geven.

Casillas heeft zijn beslissing bekendgemaakt aan Irene Lozano, de huidige staatssecretaris voor Sport en voorzitster van de Hoge Raad voor de sport (CSD). Aan nieuwsagentschap AFP wou de CSD daaromtrent geen commentaar geven.

Het zou een alvast nieuwe carrièrewending worden voor de wereldkampioen van 2010, die vorig jaar op training bij FC Porto een hartaanval kreeg. Sinds november traint hij weer individueel, maar de vraag blijft of een comeback tussen de palen voor Casillas nog realistisch is.

Casillas werd in de Spaanse pers al wekenlang genoemd als mogelijke tegenkandidaat van huidig bondsvoorzitter Luis Rubiales, wiens functioneren al langer in vraag wordt gesteld wegens een erg stroeve werkrelatie met Javier Tebas, de voorzitter van La Liga. Ook voormalig eerste minister Mariano Rajoy werd al genoemd als mogelijke kandidaat.

De voorzittersverkiezingen zouden normaal gezien na de Olympische Spelen van Tokio gehouden worden, maar de RFEF zou van plan zijn om al vroeger verkiezingen te houden, om zo met een nieuwe bondsvoorzitter naar het EK te trekken, dat van 12 juni tot 12 juli gehouden wordt.

Door Joost Marynissen
AANGERADEN